10 érv a Performance Max és Shopping kampánytípusok mellett

Performance Max, Shopping kampányok, PMax, Google Shopping

Az online marketing világa folyamatosan fejlődik, és új lehetőségeket kínál a vállalkozások számára. Az online jelenlét megerősítése és a célközönség elérésének maximalizálása érdekében az online marketing ügynökségek számos hatékony eszközt alkalmaznak. A Google Ads rendszer számos lehetőséget kínál az online marketing ügynökségek számára, hogy hatékony kampányokat hozzanak létre, és maximalizálják az ügyfél elérését.

A Performance Max kampánytípus

Termelékenység és hatékonyság növelése a Google Ads kampányaidban? Akkor a Performance Max (PMax) kampánytípus kiváló választás lehet a számodra. A Performance Max kampányok a Google Ads legújabb és legfejlettebb kampánytípusai közé tartoznak. Ezek a kampányok automatizált módon maximalizálják a hirdetések hatékonyságát azáltal, hogy több különböző hirdetési formátumot és helyet kombinálnak. A Performance Max kampányok az alábbi típusú hirdetésekkel működnek együtt: szöveges hirdetések, Display hirdetések, videóhirdetések és shopping hirdetések. Így tulajdonképpen egy kampány létrehozásával a Google Ads teljes hirdetési arzenálját kihasználhatjuk.

A Performance Max kampányok kétségtelen célja, hogy a konverziók számát vagy a konverziós értékeket maximalizálja. Ennek érdekében a hirdetések megjelenését és annak rendszerének kiválasztását a rendszer úgy optimalizálja, hogy az adott beállításokat figyelembe véve, a lehető legtöbb konverziós eredményt érjen el. Ezzel a kampánytípussal konkréten teljes mértékben a Google-re bízzuk azt, hogy a lehető legjobb eredményt hozza ki a hirdetési rendszerből.

2023. május végén a Google a Google Marketing Live 2023 rendezvényén bejelentette, hogy még intelligensebb lesz a PMax kampány, mivel ebben a kampánytípusban is megjelenik a generatív AI. Ezekkel az úgy eszközökkel a korábbinál gyorsabbá válik a hirdetések beállítása

A Shopping kampánytípus

Egy másik hatékony kampánytípus, amelyet az online marketing ügynökségek gyakran alkalmaznak, a Shopping kampányok. Ezek a kampányok kifejezetten az online kiskereskedők számára fejlesztettek ki, és lehetővé teszik, hogy termékeiket és áruikat közvetlenül a Google Keresésben és a Google Áruházban hirdessék. A Shopping kampányok különösen hatékonyak lehetnek, ha konkrét termékeket szeretnél népszerűsíteni vagy értékesíteni. Ezzel a kampánytípussal a fizetett és az organikus szöveges találatok felett, illetve ezek mellett jeleníthetjük meg a hirdetéseinket. Ez a kampánytípus nagy előnyt biztosíthat a hirdetéseket futtató e-kereskedőknek, hiszen biztosan feljebb tudnak megjelenni, mint ahol az ingyenes találatok vannak, továbbá a többi hirdető között is előnnyel indulnak, mivel a négy hirdetési helyet is megelőzi.

A Shopping kampánytípust minden olyan webáruházaknak ajánlott alkalmaznia, akik raktárkészlettel rendelkeznek.

Performance Max, Shopping kampányok, PMax, Google Shopping

Performance Max kampánytípus előnyei és hátrányai

Előnyök:

A Performance Max kampányokban rejlő előnyök rendkívül értékesek az online marketing ügynökségek számára.

 • Időt spórolnak meg, megkönnyítik a kampánymenedzsmentet
 • Maximális lefedettség. A hirdetéseket képes megjeleníteni a Google Ads rendszer bármelyik hirdetési felületén, ezáltal a megfelelő helyen és a megfelelő időben érhetjük el a felhasználókat
 • Automatizált optimalizáció. Segít a rendszer a hirdetések fejlesztésében, képes akár automatikusan is létrehozni elemeket (sitelinks, promotions, callout stb.)
 • A Performance Max kampányban a Google optimalizáló algoritmusa maximalizálja a hirdetési költség-hatékonyságot. A rendszer folyamatosan figyeli és optimalizálja a kampányt, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el a rendelkezésre álló költségkereten belül.
 • Könnyen beállítható és kezelhető az egyszerűsített felületnek köszönhetően. A kampányt gyorsan elindíthatják és folyamatosan figyelemmel kísérhetik a teljesítményét.
 • Lehetővé teszi a dinamikus hirdetések használatát, amelyek a felhasználók preferenciáihoz és viselkedéséhez igazodva személyre szabott tartalmat jelenítenek meg. Ez növeli a relevanciát és a konverziókat.
 • Részletes teljesítménymérést és követést biztosít. A rendszer számos mutatót és adatot nyújt a kampány hatékonyságáról, így könnyen nyomon követhetők az eredmények és optimalizálható a stratégia.
 • Lehetővé teszi a különböző licitstratégiák alkalmazását a kívánt eredmények eléréséért. Az üzleti célokhoz és költségvetéshez igazítható a licitstratégia, például a konverziók maximalizálása vagy az egységnyi konverziókra jutó költség minimalizálása.
 • A rendszer algoritmusai dinamikusan szegmentálják és optimalizálják a kampányt, hogy a releváns felhasználókhoz juttassák el a hirdetéseket.
 • Gyorsan meghatározza a legjobb hirdetési stratégiát és eredményeket szállít. Az automatizált optimalizáció és a kiterjedt hirdetési csatornák révén rövid idő alatt látható javulást érhetünk el a kampányok hatékonyságában.

   

  Hátrányok:

 • Korlátozott információ a hirdetések teljesítményéről
 • Nincs kontroll afelett, hogy a rendszer kinek jelenítse meg a hirdetéseket
 • Nincs valódi kontroll a kampány felett, mert az optimalizálást algoritmusok végzik (AI)
 • Algoritmusoknak sok adatra van szükségük, kisebb fióknál hosszabb a tanulási folyamat
 • A teszteléshez is jelentős havi költségkeret szükséges
Performance Max, Shopping kampányok, PMax, Google Shopping

A Google Shopping kampány előnyei és hátrányai

Előnyök:

 • A hirdetések kiemelt helyen, a természetes találatok felett jelennek meg
 • A Google Shopping kampánynál a felhasználó a hirdetésedet képpel és árral együtt láthatja, így már a kattintás előtt el tudja mérni, hogy az ajánlatod megfelelő e számára
 • Kampány létrehozása és a hirdetések elkészítése után a Google automatikusan kezeli a reklámok futtatását
 • Automatikus termék frissítések, termékek adatait tartalmazó táblázat alapján
 • Időt spórol meg számodra, főleg ha nagy mennyiségű terméket hirdetsz a shopping kampányaidban
 • Magasabb átkattintási arány (CTR) érhető el, alacsonyabb hirdetési árak, nagyobb forgalom
 • A Google Shopping hirdetés mobilbarát, és jól működik a mobil eszközökön. A vásárlók könnyen böngészhetnek és vásárolhatnak termékeket mobiltelefonjaikon keresztül.
 • Részletes teljesítménymérési lehetőségeket és optimalizációs eszközöket kínál. Ez lehetővé teszi a kampányok hatékonyságának nyomon követését és finomhangolását a jobb eredmények érdekében.
 • Lehetővé teszik a pontos célzást a releváns felhasználók számára. Az alapvető adatok, például a keresési szándék, a demográfiai jellemzők és a földrajzi hely alapján célozhatók a potenciális vásárlók.
 • Védjegyes szavak is megjeleníthetők a hirdetésekben, mivel a termék neve jellemzően tartalmazza a márka megnevezést

Hátrányok:

 • Olyan ágazatoknál, ahol nagy a verseny ott magasabb költségekkel kell számolni
 • Korlátozott ellenőrzés a hirdetések tartalmai felett, kisebb mértékű rugalmasság
 • Intenzív verseny a termékpozíciókért, több hirdető ugyanazon a termékekre hirdet
 • Korlátozott a célzás az érdeklődési körökön kívül, nehezebb lehet az új vásárlók elérése
 • B2B célközönséget nehezebb vele elérni
 • Kevésbé lehet hatékony a kampány, ha egy adott termék nem vonzó vagy árban nem versenyképes
 • Korlátozott információk érhetők el az ügyfélről, különösen a konverzió előtti folyamatokról. Ez megnehezítheti a vásárlói út megértését és a kampány finomhangolását.

 

Összességében, a Performance Max és a Shopping kampánytípusok a legjobb online marketing ügynökségek számára ideális eszközök az eredményes hirdetési stratégiák kidolgozásához és végrehajtásához. Az automatizált optimalizáció, a maximális lefedettség és a közvetlen termékjelenítés lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy hatékonyan érjék el a célközönségüket.

Szerző: Mácsai Áron
Etikai kódexAdatvédelem
Copyright © 2024 Widewingsmedia.hu - Minden jog fenntarva!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram